Hem / Tjänster

Våra tjänster

Golvläggning

Vi använder modern utrustning och effektiva medel och metoder för att slipa golv och behandla dem. Vi kan ordna med dammfri golvslipning i Stockholm och en rad olika ytbehandlingar. Vi samråder alltid med Dig om hur slipningen ska gå till, och vilka produkter som ska användas vid en eventuell efterbehandling. Många kunder vill även få sitt golv helt bytt. Det är därför vi även erbjuder golvläggning.

Golvslipning

Med vår moderna utrustning kan vi erbjuda dammfri golvslipning. Det förenklar inte bara för oss, utan även för er. När slipningen sker dammfritt behöver man inte täcka över inredning, eller för den delen montera ned den för att flytta den. Arbetet går fortare, och ingen storstädning behöver göras efteråt. Helt dammfritt är det svårt att få – små mängder damm kommer att kunna hittas för den som letar – men det råder en mindre dammsugning bot på

Ytbehandlingar

Som nämnt ovan kan vi erbjuda många typer av ytbehandlingar. Till exempel:

  • Hårdvaxolja. Hårdvaxolja är ett populärt val bland våra kunder i Stockholm. Samtidigt som man framhäver den vackra färgtonen och trästrukturen, får man också en tålig yta med smuts- och vattenavvisande egenskaper. En fördel med hårdvaxolja är att golvet blir lättskött. Det kräver varken särskilt mycket efterbehandling eller underhåll. Det som är bra att ha i åtanke är att använda så lite vatten som möjligt vid städning, eftersom det sakta nöter bort vaxet.
  • Såpskurning. Att skura golv med såpa och vatten har varit populärt under lång tid, men har under 1900-talet sakta tappat i popularitet. På senare år har dock såpskurade golv gjort en liten återkomst, kanske främst eftersom det är miljövänligt. Man bör känna till att det knappast är en snabb lösning. Det krävs många skurningar innan träet får det utseende och den tålighet som de flesta önskar.
  • Tänk på att den här ytbehandlingen endast kan användas på golv av gran eller furu, då såpan tenderar att missfärga andra träslag. Vi rekommenderar våra kunder i Stockholm att använda sig av linoljesåpa, som är mycket fet och därmed är mindre sannolik att torka ut golven.
  • Golvlack har använts i Sverige sedan 40-talet, och har länge varit ett populärt medel för att skydda trägolv och förlänga dess liv. Än idag är det bland det vanligaste som våra kunder i Stockholm vill ha efter genomförd golvslipning. Produkterna förut tenderade att vara miljöfarliga, men idag använder vi oss av vattenbaserade lacker. Fördelen med lack är att det ger ett mycket kraftigt skydd mot slitage och smuts. Vi rekommenderar våra kunder att välja en mattare lack om de vill att trästrukturen ska framhävas så mycket som möjligt. Blankt matt har en mycket stark karaktär, som många förvisso uppskattar.
  • En del av våra kunder önskar en ytbehandling med lut. Lut används för att stoppa gulnandet, som alla trägolv kan drabbas av så småningom. En ytbehandling med lut gör att golvet fortsätter att se ljust ut under lång tid. Solljus och ålder, två faktorer som vanligtvis påskyndar gulningsprocessen, har en mindre påverkan på ett trägolv om det är behandlat med lut.Det rekommenderas dock inte enbart att använda sig av detta, eftersom det inte är tänkt att skydda golvets yta. Därför är det bäst att kombinera lut med till exempel såpa eller hårdvaxolja.

Funderar du på att byta golv?
Kolla med oss först!