Golvslipning Stockholm

Professionell Golvläggare med bra service

Vi är en erfaren golvläggare som hjälper kunder i Stockholm med golvslipning. Vi arbetar med modern utrustning och har anställda med hög kompetens och god erfarenhet.

08 - 00 00 00

  Golvläggning

  Vi använder modern utrustning och effektiva medel och metoder för att slipa golv och behandla dem. Vi kan ordna med dammfri golvslipning i Stockholm och en rad olika ytbehandlingar. Vi samråder alltid med Dig om hur slipningen ska gå till, och vilka produkter som ska användas vid en eventuell efterbehandling. Många kunder vill även få sitt golv helt bytt. Det är därför vi även erbjuder golvläggning.

  Golvslipning

  Med vår moderna utrustning kan vi erbjuda dammfri golvslipning. Det förenklar inte bara för oss, utan även för er. När slipningen sker dammfritt behöver man inte täcka över inredning, eller för den delen montera ned den för att flytta den. Arbetet går fortare, och ingen storstädning behöver göras efteråt. Helt dammfritt är det svårt att få – små mängder damm kommer att kunna hittas för den som letar – men det råder en mindre dammsugning bot på

  Ytbehandlingar

  Som nämnt ovan kan vi erbjuda många typer av ytbehandlingar. Till exempel:

  • Hårdvaxolja. Hårdvaxolja är ett populärt val bland våra kunder i Stockholm. Samtidigt som man framhäver den vackra färgtonen och trästrukturen, får man också en tålig yta med smuts- och vattenavvisande egenskaper. En fördel med hårdvaxolja är att golvet blir lättskött. Det kräver varken särskilt mycket efterbehandling eller underhåll. Det som är bra att ha i åtanke är att använda så lite vatten som möjligt vid städning, eftersom det sakta nöter bort vaxet.
  • Såpskurning. Att skura golv med såpa och vatten har varit populärt under lång tid, men har under 1900-talet sakta tappat i popularitet. På senare år har dock såpskurade golv gjort en liten återkomst, kanske främst eftersom det är miljövänligt. Man bör känna till att det knappast är en snabb lösning. Det krävs många skurningar innan träet får det utseende och den tålighet som de flesta önskar.
  • Tänk på att den här ytbehandlingen endast kan användas på golv av gran eller furu, då såpan tenderar att missfärga andra träslag. Vi rekommenderar våra kunder i Stockholm att använda sig av linoljesåpa, som är mycket fet och därmed är mindre sannolik att torka ut golven.
  • Golvlack har använts i Sverige sedan 40-talet, och har länge varit ett populärt medel för att skydda trägolv och förlänga dess liv. Än idag är det bland det vanligaste som våra kunder i Stockholm vill ha efter genomförd golvslipning. Produkterna förut tenderade att vara miljöfarliga, men idag använder vi oss av vattenbaserade lacker. Fördelen med lack är att det ger ett mycket kraftigt skydd mot slitage och smuts. Vi rekommenderar våra kunder att välja en mattare lack om de vill att trästrukturen ska framhävas så mycket som möjligt. Blankt matt har en mycket stark karaktär, som många förvisso uppskattar.
  • En del av våra kunder önskar en ytbehandling med lut. Lut används för att stoppa gulnandet, som alla trägolv kan drabbas av så småningom. En ytbehandling med lut gör att golvet fortsätter att se ljust ut under lång tid. Solljus och ålder, två faktorer som vanligtvis påskyndar gulningsprocessen, har en mindre påverkan på ett trägolv om det är behandlat med lut.Det rekommenderas dock inte enbart att använda sig av detta, eftersom det inte är tänkt att skydda golvets yta. Därför är det bäst att kombinera lut med till exempel såpa eller hårdvaxolja.

  Funderar du på att byta ut golvet?
  Ring oss först

  Vi menar att kund och firma behöver känna en ömsesidig tillit för varandra.

  Därför arbetar vi med våra kundrelationer för att det ska ske så tidigt som möjligt. Du är alltid välkommen att kontakta oss förutsättningslöst, antingen för en kostnadsfri offert eller om du har några andra frågor.

  En golvslipning är, av miljömässiga och ekonomiska skäl, nästan alltid att föredra framför ett golvbyte. Gamla trägolv behöver egentligen mycket sällan bytas ut, eftersom de ofta tåls att slipas otaliga gånger. Många skador går att laga, och om du är osäker på om vi kan hjälpa dig, är du välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller ett besök på kontoret i Stockholm.

  Det är när ett golv är skadat till den grad att det inte går att laga, eller när man önskar en ny typ av golv, som vi anser det klokt att byta. Om så inte är fallet, lovar vi att effekten av en väl genomförd golvslipning kan förvåna dig – golven ser bokstavligt talat ut som nya. Att slipa golven är betydligt billigare än att plocka ut dem, köpa material och lägga in det. Om man inte önskar ett nytt utseende, eller har stora skador i golvet, är en golvslipning det bästa valet enligt oss.

  N

  Nöjd kund garanti

  N

  Försäkringar & tillstånd

  N

  Bred kunskap

  N

  Lång erfarenhet

  N

  Kostnadsfri offert

  N

  Bra priser

  N

  Personal med expertis

  N

  Miljövänligt företag

  Ring oss för gratis konsultation innan ni byter golv!

  Prisvärd Golvslipare

  Med det stora antal jobb vi gjort i Stockholm genom åren, känner vi oss trygga med att ta oss an ditt projekt. Vi kan ordna med dammfria golvslipningar och kan, med lite framförhållning, även slipa betonggolv. Vi arbetar hårt för att du ska få en så bra golvslipning som möjligt, och vi jobbar tills du är nöjd.

  Repor, hack och fula märken kan, om de är tillräckligt många, göra ett snyggt golv fult. Gamla golv, speciellt i hem där det rört sig barn och husdjur, har ofta dessa märken. Det mest effektiva sättet att råda bot på detta, och det som också blir snyggast, hävdar vi är en väl genomförd golvslipning.

  Ett gammalt golv bär på en historia. Genom att vårda det ömt, bevarar du det för kommande generationer. Att främja detta ser vi som en viktig del i vårt uppdrag.

  Anlita oss för ett utmärkt resultat

  Golvslipning är något som en del väljer att göra själva, och gott så. För den som inte är van eller har förkunskaper kan det dock vara svårt att få slipningen så som man vill ha den. Till exempel kan man råka ta i för mycket med slipmaskinen, vilket kan orsaka skador i golvet. Kanske råkar man använda fel slippapper, eller brister i förberedelserna.

  Med vår breda erfarenhet kan vi ta oss an de allra flesta utmaningar. Vi slipar och behandlar ditt golv enligt konstens alla regler, och ger råd och tips kring val av behandling samt fortsatt golvvård på egen hand. Du är välkommen att kontakta oss med såväl stora som små arbeten – vi har erfarenhet av båda.

  Vårt arbete utgår ifrån att våra kunder i Stockholm ska känna sig trygga med att ta hjälp av oss för en golvslipning. Vi ger gärna referenser till tidigare kunder för att visa vad vi kan, och just för att öka tryggheten. Hör gärna av dig på mail eller telefon med frågor eller funderingar – vi svarar alltid så gott vi kan

  Slipning av altan

  En annan efterfrågad tjänst av våra kunder i Stockholm är slipning av altan. Det här bör man göra när ytan börjar kännas sträv och stickig, eller när det börjar uppstå flisor i träet. När så sker, är det ett tecken på att träet har blivit alldeles för torrt. En förebyggande åtgärd är att olja in altanen med jämna mellanrum, men har man gjort det och dessa ålderstecken fortfarande uppstår, kan en slipning göra susen.

  Behandlingar med miljön i åtanke

  Vi utför många olika typer av ytbehandlingar efter en slipning. En del är klart mer skonsamma mot miljön än andra. Generellt krävs det lite mer arbete och noggrannhet med de allra miljövänligaste metoderna, men slutresultatet kan bli minst lika bra. I slutändan kokar det ned till att ge golvet ett så långt liv som möjligt. Ett komplett golvbyte, med allt vad det innebär, är mer tärande på miljön än en slipning.

  N

  Ett exempel på ett miljövänligt alternativ är såpskurade golv, som användes i högre utsträckning förut, men som har fått en liten återkomst. Ett skurgolv är ett obehandlat golv av furu eller gran, som genom skurning med såpa och kallt vatten, samt slitage, får sitt karakteristiska utseende och tåliga yta. Man bör känna till att det tar många skurningar innan golvet kan anses vara ”klart”, det vill säga att man har uppnått den tålighet och det utseende man önskar

  N

  Ett annat populärt och skonsamt alternativ är att måla golven med linoljefärg. Fördelarna med linoljefärg är flera. Förutom att det är vänligt mot miljön, ser det bra ut och är tåligt, samtidigt som trägolvet kan andas ordentligt. När träet kan andas väl kan du räkna med en god livslängd.

  De metoder vi använder oss av för behandlingar är väl beprövade och används i hög utsträckning av våra kunder i Stockholm. Prata med oss för att ta reda på vilka metoder som är skonsammast mot miljön.

  Rotavdrag

  Den som är berättigad till rotavdrag kan göra det vid beställning av en golvslipning, som ju hör till husarbeten. För att du ska få göra avdraget krävs bland annat att du har fyllt 18 år, att du äger bostaden som arbetet ska utföras i och att du beställer som privatperson.

  N

  Skatteverket gör sedan en betalning till oss. När betalningen har skickats iväg av myndigheten kommer du att få ett meddelande där de berättar att så har skett, och vilket belopp som har betalats.

  N

  Tänk på att du kan få mer skattereduktion än vad du har betalat i skatt under året. I sådana fall får du restskatt som måste betalas tillbaka.

  N

  Du behöver inte göra något, utan vi drar av det direkt på fakturan.